Voor jongeren

Wil je andere jongeren ontmoeten? Of met iemand praten over hoe het thuis gaat? Of is het lastig om school of werk te combineren met de situatie thuis? Hieronder vind je tips en lees je waar je terecht kunt met je vragen of zorgen.

Ontmoeten

Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg

Elzenburg is een veelzijdig jongerencentrum met een activiteitenaanbod voor jeugd en jongeren uit Vught, Cromvoirt en Helvoirt van 4 tot 21 jaar. Elzenburg organiseert een deel van de activiteiten zelf, maar vooral met de ‘huisgenoten’ van Elzenburg: MOVE Vught, Plaza Cultura, Jongerenwerk Vught, Jeugdwerk Rozenoord, JJ Carnaval, Onze Musical en Bright Voices.

Onder het motto ‘Wat jij wil!’ nodigt Elzenburg jou uit om met ideeën te komen voor activiteiten. En deze, als het even kan, ook zelf te organiseren. 


Jeugd Aktief

Vind je het leuk om samen met jongeren van je eigen leeftijd, andere kinderen een superleuke tijd te bezorgen? Word dan leider bij Jeugd Aktief. Tijdens de Jeugdweek ben je er natuurlijk bij, maar ook door het jaar heen zijn er allerlei leuke activiteiten, zoals een feest en een weekendje weg. De beste weg om jeugdleider bij Jeugd Aktief te worden is door eerst lid te worden van de Vliegende Brigade. Daarvoor kun je je opgeven zodra je van de basisschool af bent. Als je twee jaar in de Vliegende Brigade hebt geholpen, kun je je opgeven om leider te worden. Wel goed om te weten: er is zoveel belangstelling voor dit werk, dat er niet altijd plek is. Meer informatie op de website van Jeugd Aktief.


Kinderspeeldagen Vught

Elk jaar organiseert Jeugdwerk Rozenoord de lente- en de herfstspeeldagen Dat zijn 4 dagen vol speelplezier voor alle basisschoolkinderen uit Vught, Cromvoirt en Helvoirt in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Lokatie: Jeugd- en Jongerencentrum De Elzenburg (Brabantlaan 1 in Vught). Meer informatie en aanmelden via de facebookpagina van Kinderspeeldagen Vught.


Zomerkamp Bladel

Jeugdwerk Rozenoord organiseert elke jaar het Zomerkamp Bladel voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Een week vol plezier in de bossen van Bladel. Kijk voor meer informatie en inschrijven op de website van kamp Bladel.


KinderVakantieWeek

Elk jaar organiseert KinderVakantieWerk Helvoirt de KinderVakantieWeek. Deze week is bedoeld voor kinderen vanaf tweeënhalf jaar (peuters), voor de kinderen van de basisschool en voor de kinderen uit de eerste brugklas van de middelbare school. Meer informatie op de website van KinderVakantieWerk Helvoirt

Informatie

Jongerenwerk Vught

Het jongerenwerk van Welzijn Vught daagt jongeren tussen de 12 en 24 jaar uit om het beste uit zichzelf te halen. Ze gaan uit van een positieve benadering en leggen de nadruk op wat jongeren kunnen, en niet op wat ze fout doen. Jongerenwerk probeert al je vragen te beantwoorden en samen op te lossen. Lukt dat niet, dan verwijzen zij je door naar mensen die jou verder kunnen helpen.

Je kunt bij jongerenwerk Vught terecht voor:

  • vragen, problemen en/of ideeën over onderwerpen zoals lichaam, vrienden, internet, relaties, geweld, drugs, toekomst, wonen, werk en geld
  • talentontwikkeling, jongerenparticipatie en individuele begeleiding
  • Jongerenwerk Vught richt zich ook op ouders, opvoeders en volwassen die vragen over jongeren hebben

Vragen of informatie?

  • Je kunt chatten en bellen naar 06 27 87 47 95  (jongerenwerker Angelique Vullings) of mailen naar jongerenwerk@welzijnvught.nl 
  • Langskomen? Bezoek dan vrijblijvend de PITSTOP-inloop op woensdagmiddag tussen 14.00 en 18.00 uur, Lidwinastraat 12C in Vught. Hiervoor hoef je geen afspraak te maken
  • Kijk voor meer informatie op facebook, LinkedIn en Instagram

Heb je vragen over liefde en seks of wil je een soa-test laten doen?

  • Heb je vragen over liefde en seks en ben je jonger dan 25 jaar? Je kunt anoniem je vragen stellen op de Sense-spreekuren van de GGD. Kijk op Liefde en seks op de website van GGD Hart voor Brabant  voor meer informatie of het maken van een afspraak
  • Alle antwoorden op je vragen over liefde en seks vind je op de website van Sense
  • Je kunt ook chatten of mailen

 

Ondersteuning

Mentoring & Coaching

Je wilt iets bereiken, maar krijgt het niet voor elkaar. Een mentor of coach kan je helpen en is er speciaal voor jou. Een mentor/coach geeft je een steuntje in de rug, heeft een luisterend oor en geeft persoonlijke aandacht. Hij/zij zorgt voor plezier in de dingen die je wilt leren en geeft je zelfvertrouwen een oppepper want je kunt vaak meer dan je zelf denkt. Voor jongeren vanaf 11 jaar tot en met 23. Kwetsbare jongeren die niet lekker in hun vel zitten en kleine of grote hulpvragen hebben op het gebied van school, werk en of persoonlijke groei. Zit je op school en kun je wel wat steun en beleiding gebruiken, neem dan contact op met een mentormaatje.


Support als je te maken hebt (gehad) met jeugdhulpverlening

Ben je tussen 12 en 25 jaar en heb je te maken (gehad) met jeugdhulpverlening? En zit je niet lekker in je vel, voel je je soms alleen of niet begrepen? Je kunt dan een maatje krijgen, die met je meedenkt en naar je luistert. Je maatje helpt je meer vertrouwen in jezelf te krijgen en zelfstandiger te worden. Jullie ondernemen samen leuke dingen en je maatje helpt je bij dagelijkse zaken zoals keuzes maken, zelfstandig wonen, contact maken met anderen, vriendschappen, geldzaken, school, werk en vrije tijd.

Zo krijg je weer vertrouwen in de toekomst en heb je niet meer het gevoel dat je overal alleen voor staat!


Kinderombudsman

De kinderombudsman let er op dat gemeenten, politie, provincie en ministeries de rechten van kinderen en jongeren naleven. Deze houdt in de gaten of dit bijvoorbeeld gebeurt op scholen, ziekenhuizen en dagopvang. Ben je jonger dan 18 jaar? En heb je vragen? Of vind je dat jouw rechten als kind worden geschonden? Neem contact op met de kinderombudsman.


Als je depressief bent

Vanaf de tweede klas van de middelbare school vul je elk schooljaar een vragenlijst van de GGD in. Ook wordt daarin gevraagd hoe je je voelt, de zogenaamde stemmingsthermometer. Scoor je hoog? Dan krijg je een uitnodiging voor een gesprek met een jeugdverpleegkundige. Samen kijken jullie dan wat nodig is om je beter in je vel te laten zitten. Voel je je tussentijds depressief en wil je graag met iemand praten? Neem contact op met Wieke de Gouw w.de.gouw@ggdhvb.nl of Marijke de Rooij ma.de.rooij@ggdhvb.nl


Get a Grip 

Heb je vaak stress om geld? Vind je het lastig om met geldzaken om te gaan? Ben je bang voor geldproblemen in de toekomst? Neem dan contact op met Get a Grip. De vrijwilligers helpen je graag om ervoor te zorgen dat jij je geldzaken weer helemaal op orde krijgt en er zelf mee verder kunt. Voor jongeren tussen de 16 en 24 jaar.