Voor jongeren

Wil je andere jongeren ontmoeten? Of met iemand praten over hoe het thuis gaat? Of is het lastig om school of werk te combineren met de situatie thuis? Hieronder vind je tips en lees je waar je terecht kunt met je vragen of zorgen.

Ontmoeten

Brightside

Brightside is een ontmoetingscentrum voor jeugd en jongeren uit Vught. Elke dinsdag kun je binnenlopen van 20.00 tot 22.00 uur; vrijdag kun je terecht van 20.00 uur tot 01.00 uur om te gamen, te dansen, te tafelvoetballen of gezellig een drankje te doen. Er zijn geregeld optredens van DJ's en bands en feesten. Kijk voor meer informatie op de website van Brightside of op de facebookpagina.


Jeugd Aktief

Vind je het leuk om samen met jongeren van je eigen leeftijd, andere kinderen een superleuke tijd te bezorgen? Word dan leider bij Jeugd Aktief. Tijdens de Jeugdweek ben je er natuurlijk bij, maar ook door het jaar heen zijn er allerlei leuke activiteiten, zoals een feest en een weekendje weg. De beste weg om jeugdleider bij Jeugd Aktief te worden is door eerst lid te worden van de Vliegende Brigade. Daarvoor kun je je opgeven zodra je van de basisschool af bent. Als je twee jaar in de Vliegende Brigade hebt geholpen, kun je je opgeven om leider te worden. Wel goed om te weten: er is zoveel belangstelling voor dit werk, dat er niet altijd plek is. Meer informatie op de website van Jeugd Aktief.


Kinderspeeldagen Vught

Elk jaar organiseert Jeugdwerk Rozenoord de lente- en de herfstspeeldagen Dat zijn 4 dagen vol speelplezier voor alle basisschoolkinderen uit Vught en Cromvoirt in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Lokatie: Jeugd- en Jongerencentrum De Elzenburg (Brabantlaan 1 in Vught). Meer informatie en aanmelden via de facebookpagina van Kinderspeeldagen Vught.


Zomerkamp Bladel

Jeugdwerk Rozenoord organiseert elke jaar het Zomerkamp Bladel voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Een week vol plezier in de bossen van Bladel. Kijk voor meer informatie en inschrijven op de website van kamp Bladel.

Informatie

Vragen over liefde en seks

  • Heb je vragen over liefde en seks en ben je jonger dan 25 jaar? Je kunt anoniem je vragen stellen op de Sense-spreekuren van de GGD. Maak een afspraak via 0900 36 96 969
  • Of kijk op de website van Sense
  • Je kunt ook chatten of mailen

​Soa test is gratis!

Ben je jonger dan 25 jaar en wil je een soa-test? Dat kan gratis via de GGD in 's-Hertogenbosch. Maak een afspraak via 0900 36 96 969. Het werkt als volgt:

  • De arts of verpleegkundige vraagt je waarom je de test wilt laten doen
  • Bij mannen wordt urine gebruikt voor het onderzoek; vrouwen krijgen een uitstrijkje. Soms kan onderzoek of bloedafname nodig zijn
  • Binnen een week krijg je de uitslag. Is behandeling nodig? Dan krijg je een afspraak bij de GGD, meestal voor een antibioticakuur

Kun je alleen 's avonds voor een afspraak? Dan betaal je 18 euro.

Ondersteuning

Mentormaatje

Zit je in groep 6, 7 of 8? Of ga je naar de middelbare school of een beroepsopleiding? En kun je wel wat steun en begeleiding gebruiken bij een spreekbeurt, boekpresentatie of het maken van je huiswerk? Via Humanitas kun je een mentormaatje krijgen aan wie je alles kunt vragen. Vaak haal je met een mentormaatje betere cijfers, krijg je meer zelfvertrouwen en ben je een stuk gemotiveerder om goede cijfers te halen.


Coach4youth

Wil je iets van je toekomst maken, maar weet je niet goed hoe je dat aanpakt? Misschien is een persoonlijke coach van Coach4Youth! iets voor jou. De coach kan je helpen bij het kiezen van een opleiding, hoe je omgaat met problemen thuis of hoe je met lastige situaties op je werk kunt omgaan. Voor jongeren tussen 11 en 23 jaar. 


Support als je te maken hebt (gehad) met Jeugdzorg

Ben je tussen 12 en 25 jaar en heb je te maken (gehad) met jeugdzorg? En zit je niet lekker in je vel, of voel je je soms alleen? Je kunt dan een maatje krijgen, die met je meedenkt en naar je luistert. Je maatje helpt bij dagelijkse zaken zoals vriendschap, geld, school, werk en vrije tijd. Zodat je niet meer het gevoel hebt dat je overal alleen voor staat. 


Kinderombudsman

De kinderombudsman let er op dat gemeenten, politie, provincie en ministeries de rechten van kinderen en jongeren naleven. Deze houdt in de gaten of dit bijvoorbeeld gebeurt op scholen, ziekenhuizen en dagopvang. Ben je jonger dan 18 jaar? En heb je vragen? Of vind je dat jouw rechten als kind worden geschonden? Neem contact op met de kinderombudsman.


Als je depressief bent

Vanaf de tweede klas van de middelbare school vul je elk schooljaar een vragenlijst van de GGD in. Ook wordt daarin gevraagd hoe je je voelt, de zogenaamde stemmingsthermometer. Scoor je hoog? Dan krijg je een uitnodiging voor een gesprek met een jeugdverpleegkundige. Samen kijken jullie dan wat nodig is om je beter in je vel te laten zitten. Voel je je tussentijds depressief en wil je graag met iemand praten? Neem contact op met Ellen Anzion via e.anzion@ggdhvb.nl.