Sport, spel, hobby, cultuur

Hieronder vind je een overzicht aan creatieve cursussen en activiteiten. Plus wat er te doen is op het gebied van sport, spel en andere hobby's. Ook als je wat ouder bent of een beperking hebt.

Blijven bewegen is heel belangrijk! Zeker tijdens de Coronacrisis. Kijk op de website van MOVE Vught voor alle beweegideeën.

Op Vught Beweegt vind je een handig overzicht van het creatieve, educatieve en sportieve aanbod voor iedereen tussen de 0 en 100 jaar 

Sport

MOVE Vught

MOVE Vught organiseert sport- en spelactiviteiten voor jong en oud.

Kleutersport

 • Bewegen op jonge leeftijd voor kinderen uit groep 1 en 2
 • Woensdag om 14.30 of 15.30 uur, 15 weken lang
 • Kijk voor meer informatie, data, inschrijfgeld en inschrijven op Vught Beweegt

Plein Sportief 

 • Gratis uitdagende sport- en spelactiviteiten voor kinderen uit groep 3 t/m 8
 • Elke woensdag van 14.30 tot 15.30 uur bij Zwaluw V.F.C., De Kikvorsch 5
 • Kijk voor meer informatie, data en inschrijving op Vught Beweegt

Sport Campus 4US

 • Gratis sportactiviteiten voor jongeren vanaf 13 jaar
 • Elke dinsdag en donderdag van 14.00 tot 16.00 uur bij Zwaluw V.F.C., De Kikvorsch 5
 • Kijk voor meer informatie, data en inschrijving op Vught Beweegt

Aangepast sporten

Uniek Sporten

Heb je een beperking of chronische aandoening ? Wil je graag sporten of bewegen maar heb je hulp nodig om een geschikte activiteit te vinden? Dan kun je terecht bij MOVE Vught. MOVE is aangesloten bij de landelijke organisatie ‘Uniek Sporten’. Op de website van Uniek Sporten vind je het sport- en beweegaanbod in de regio Vught. Wil je advies op maat, neem dan contact op met Uniek Sporten via vught@unieksporten.nl of via tel. 06 11 43 51 77

Special Voetbal Jeugdteam

Het Special Voetbal Jeugdteam is voor jeugdspelers (6 t/m 14 jaar ) met een lichamelijke en/of verstandelijke en/of psychische beperking en/of gedragsproblematiek. De trainingen vinden plaats op donderdag van 18.00 tot 19.00 uur op de sportvelden van SV Real Lunet, Kikvorsch 1. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van MOVE Vught.

Special Voetbalteam Vught

Het Special Voetbalteam Vught is voor mensen (15+) met een lichamelijke en/of verstandelijke en/of psychische beperking en/of gedragsproblematiek. De trainingen vinden plaats op donderdag van 19.30 tot 20.30 uur op de sportvelden van SV Real Lunet, Kikvorsch 1. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van MOVE Vught.


Sjors Sportief

Zit jij op de basisschool? En ben je nieuwsgierig naar een bepaalde sport? Dan kun je via Sjors Sportief één (of meer) favoriete activiteiten uitkiezen. Je krijgt daarvoor enkele introductielessen bij verenigingen en clubs. Kijk voor het gevarieerd aanbod aan sportieve activiteiten op de website van Vught Beweegt.


De Gezonde Combinatie is afgelast tot nader bericht

Gezonde combinatie

Twee keer maand organiseert MOVE Vught beweegactiviteiten onder begeleiding in De Rode Rik, Van Sonstraat 49a.  

 • Iedere eerste en derde woensdag van de maand van 12.00 tot 15.00 uur
 • De Rode Rik, Van Sonstraat 49a
 • Aanmelden via info@roderik2.nl of tijdens openingstijden bij De Rode Rik. Ook mogelijk om telefonisch aan te melden bij de beheerder, Arno van der Lee, van maandag- t/m vrijdagochtend via tel. 06 51 74 75 25. Aanmelden voor  dinsdag, voorafgaand aan de activiteit, is verplicht.
 • Maximaal 15 deelnemers
 • Meer informatie is te vinden op de website van MOVE Vught
 • Heb je geen vervoer, dan kun je contact opnemen met de Seniorenbus Vught via 073 71 13 191

De Gezonde Combinatie is afgelast tot nader bericht

Gezonde Combinatie

Vind je het leuk om samen te bewegen en te eten? Elke maand organiseert MOVE Vught de Gezonde Combinatie in Visio De Vlasborch, Vlasmeersestraat 99.

 • Iedere tweede zaterdag van de maand van 15.00 tot 18.00 uur
 • Visio De Vlasborch, Vlasmeersestraat 99
 • Kosten: activiteit met broodmaaltijd € 3,50, activiteit met avondeten € 7,50
 • Aanmelden de receptie van Visio De Vlasborch of via devlasborch@visio.org of tel. 088 58 61 500
 • Meer informatie is te vinden op de website van MOVE Vught
 • Heb je geen vervoer, dan kun je contact opnemen met de Seniorenbus Vught via 073 71 13 191 (leden betalen € 0,50 per rit, niet leden € 1,00 per rit)

Bewegen 55+

ABZ Vught organiseert beweegactiviteiten voor senioren.

Beweeg je Fit

Wil je meer bewegen maar wel naar eigen vermogen? Doe dan mee met 'Beweeg je Fit' in de zaal van de Speeldoos, Vliertstraat 6. Elke week op dinsdag om 08.30 en om 09.30 uur en op woensdag om 09.30 en om 10.30 uur.

Pas op de Plaats

Elke woensdag van 10.15 tot 11.00 uur kun je bewegen en oefeningen doen op de plaats, zittend en staand. Rode Rik, Van Sonstraat 49a

Yoga

Iedere maandag om 14.15 en om 15.30 uur wordt de cursus yoga, volgens de Hathayoga-methode, gegeven. Deze vindt plaats in de Speeldoos, Vliertstraat 6.


Meer bewegen voor ouderen

BSV

Elke week organiseert BSV op maandagmorgen van 09.30 tot 10.15 uur ‘Meer bewegen voor ouderen’ in Ons Home, Esschestraat 18A.

Bewegen met Ouderen Samen en MOVE Vught

Ouderen Samen en MOVE Vught  bieden een beweegactiviteit aan. 

 • Elke maandag en elke dinsdag van 14.15 tot 15.15 uur
 • Locatie: gymzaal ‘Hertog van Brabant’, Hertoglaan 4b in Vught (ter hoogte van de ‘grote vijver’)
 • Bijdrage: bij Ouderen Samen betalen de deelnemers 20 euro per kwartaal. Dat is 2 euro per les.
 • Meer informatie op de website van MOVE Vught

Walking Football

Walking Football is een potje voetballen zonder te rennen. Walking Football vindt plaats op woensdagochtend bij Zwaluw VFC, de Kikvorsch 5 Vught. De kantine is geopend van 09.30 tot 12.30 uur. De voetbalactiviteit is van 10.30 tot 11.30 uur. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van MOVE Vught.


Beweegroutes

MOVE Vught is bezig, met verschillende partners, om beweegroutes te ontwikkelen. Bij of rondom ieder wijkpunt wilt MOVE Vught een beweegroute of beweegplein/-tuin realiseren waarbij mensen van jong tot oud kunnen sporten of bewegen. Uiteindelijk is het de bedoeling om de wijkpunten met elkaar te verbinden door beweegroutes en beweeglinten. Nieuwsgierig naar de voortgang hiervan? Kijk dan op de website van MOVE Vught.


Wandel u fit

Elke woensdagochtend om 10.45 uur ben je als oudere van harte welkom bij Park Boswijk (Laan van Voorburg 13, op zorgpark Voorburg) voor een gezamenlijke wandeling in de omgeving. Meer weten? Neem contact op met de klantenservice van Van Neynsel. Bereikbaar op werkdagen tijdens kantooruren via 073 82 28 000.

Spel


Spelletjesmiddag in De Rode Rik

Elke dinsdagmiddag is er van 13.30 tot 16.00 uur een spelletjesmiddag in de Rode Rik: bridgen, schaken, dammen, kaarten of rummikub. Ouderen Samen biedt je een gezellig middag aan bij De Rode Rik, Van Sonstraat 49a in Vught. Aanmelden is niet nodig. Kijk voor meer informatie op de website van Ouderen Samen.


Spelletjesmiddag in DePetrus

Op elke donderdagmiddag is er van 14.00 tot 16.00 uur  een spelletjesmiddag in DePetrus, Heuvel 2: biljarten en andere tafelspellen. Aanmelden is niet nodig.

Hobby en cultuur


Anders Bezig Zijn

Anders Bezig Zijn (ABZ) heeft een groot aanbod op het gebied van creativiteit, bewegen en vrije tijd. Kijk voor het actuele aanbod op de website van ABZ.


Handwerkcafé & koffieuurtje

Je brengt je handwerk mee en krijgt desgewenst hulp. Elke woensdagochtend in de Rode Rik van 09.30 tot 11.30 uur.


Breiclub

Breng je breiwerk mee en kom elke maandag en donderdag van 13.00 tot 15.15 uur naar de breiclub bij Visio de Vlasborch.


Creatieve middag in Cromvoirt

 • Elke dinsdag vanaf 14.00 uur komen de dames uit Cromvoirt bij elkaar in dorpshuis de Battle Axe. Ze breien, haken, borduren etc. Heb je zin om een keer mee te doen? Iedereen is welkom. Deelname is gratis. Koffie en thee kosten € 1,-. Je brengt zelf je materialen mee. Voor gebruikte materialen tijdens de workshops vragen ze een kleine vergoeding.
 • Heb je vragen? Bel Margreet van Mensvoort: 06 46 39 73 28. Mailen mag ook: m.van.mensvoort@home.nl

KinderKUNSTlab bij Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg

 • Elke woensdag van 14.00 tot 16.00 uur kunnen kinderen van 6 tot en met 12 jaar creatief bezig zijn. Je gaat in blokken van vier weken aan de slag met steeds een ander thema
 • Graag vooraf aanmelden, kosten zijn € 2 per middag
 • Voor meer informatie kijk op de website van Stichting Jeugdwerk Rozenoord

Musea in Vught

Op de website van Bezoek Vught vind je informatie over de musea en kunst galerieën in Vught.


Sjors Creatief

Zit jij op de basisschool? En ben je nieuwsgierig naar een creatieve activiteit? Dan kun je via Sjors Sportief één (of meer) favoriete activiteiten uitkiezen. Je krijgt daarvoor enkele introductielessen bij verenigingen en clubs. Kijk voor het gevarieerd aanbod aan culturele activiteiten op de website van Sjors Creatief of de website van Vught Beweegt.


Bibliotheek

 • De bibliotheek in Vught is een plaats waar ruimte is voor ontmoeting, informatie en lezen. Je kunt er boeken lenen of terecht voor een (korte) cusus of lezing
 • Elke derde woensdag van de maand is er van 9.30 tot 11.30 uur Walk & Talk, een koffiepauze voor werkzoekenden. En regelmatig op dinsdagmiddag Ipad café voor handge tips en trucs.
 • De Bibliotheek Vught vind je in DePetrus, Heuvel 2.