Sport, spel, cultuur, hobby

Hieronder vind je een overzicht aan creatieve cursussen en activiteiten. Plus wat er te doen is op het gebied van sport, spel en andere hobby's. Ook als je wat ouder bent of een beperking hebt.

Op de website van MOVE Vught vind je een handig overzicht van alle sportverenigingen in Vught.

Sport en spel

MOVE Sportzomer - Fun2Move Zomerfun

MOVE Vught organiseert in de zomervakantie (18 juli tot en met 17 augustus) leuke spellen en sportieve activiteiten. Elke dinsdag- en donderdagochtend tussen 10.00 en 12.00. Locatie: Lidwinaveld (grasveld tussen Lidwinastraat, Brabantlaan en Wolfskamerweg). Alle kinderen uit de groepen 3 tot en met 8 zijn van harte welkom. Het is gratis en je hoeft je niet van te voren op te geven. Denk er wel aan dat je makkelijke (sport)kleding aan hebt en neem een flesje water mee. Kijk voor meer informatie en data op de website van MOVE Vught.


De zomerspeelweek van Jeugd Aktief

Voor kinderen van de basischool is er in Vught elk jaar in de zomervakantie een jeugdweek. Het is een speelweek met een thema. In het voorjaar kunnen kinderen zich opgeven. Let op: de Vughtse jeugdweek is zeer populair. Houd goed in de gaten wanneer je je kind kunt opgeven. Meer informatie op de website van Jeugd Aktief.


Aangepast sporten

Heb je een beperking of chronische aandoening? Ook dan kun je sporten. Het loket SpecialSport geeft advies en beantwoordt jouw vragen. Ook sportclubs kunnen bij het loket terecht. Bijvoorbeeld voor leden met een beperking of voor scholing en financiële ondersteuning. Kijk op www.specialsport.nl voor het aanbod in de regio.


Special Voetbalteam Vught

Het Special Voetbalteam Vught is voor mensen (16+) met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. De trainingen vinden plaats op donderdag van 19.30 - 20.30 uur op de sportvelden van SV Real Lunet (Kikvorsch 1, te Vught). Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van MOVE Vught.


Wandel u fit

Elke woensdagochtend om 10.45 ben je als oudere van harte welkom bij Park Boswijk (Laan van Voorburg 13, op zorgpark Voorburg) voor een gezamenlijke wandeling in de omgeving. Meer weten? Neem contact op met de klantenservice van Van Neynsel. Bereikbaar op werkdagen tijdens kantooruren via 073 - 822 80 00.

Cultuur

Musea in Vught

Op de website Bezoek Vught vind je informatie over de musea en kunst galerieën in Vught.


Bibliotheek

  • De bibliotheek in Vught is een plaats waar ruimte is voor ontmoeting, informatie en lezen. Je kunt er boeken lenen of terecht voor een (korte) cusus of lezing
  • Elke derde woensdag van de maand is er van 9.30 - 11.30 Walk & Talk, een koffiepauze voor werkzoekenden. En regelmatig op dinsdagmiddag Ipad café voor handge tips en trucs.
  • De Bibliotheek Vught vind je aan de Dorpsstraat 28

Hobby

Bloemschikken

Bij ABZ zijn er verschillende cursussen bloemschikken. Je leert mooie bloemstukken maken met verse bloemen en blad. Ook leer je de namen van de bloemen en bladeren. Meer informatie bij ABZ.


Borduren en stof bewerken

Bij ABZ kun je de cursus borduren en stof bewerken volgen. Zowel voor beginners als gevorderden. Meer informatie bij ABZ.