Sport, spel, cultuur, hobby

Hieronder vind je een overzicht aan creatieve cursussen en activiteiten. Plus wat er te doen is op het gebied van sport, spel en andere hobby's. Ook als je wat ouder bent of een beperking hebt.

Op de website van MOVE Vught vind je een handig overzicht van alle sportverenigingen in Vught.

Sport en spel

Elke woensdag: sport- en spelmiddag voor kinderen

MOVE Vught organiseert elke woensdagmiddag leuke spellen en sportieve activiteiten. In de zomer op het Lidwinaveld (grasveld tussen Lidwinastraat, Brabantlaan en Wolfskamerweg) en in de winter in de Gymzaal Hertog van Brabant (Hertoglaan 4B). Alle kinderen uit de groepen 3 tot en met 6 zijn van harte welkom. Het is gratis en je hoeft je niet van te voren op te geven. Denk er wel aan dat je makkelijke (sport)kleding aan hebt en neem een flesje water mee.


Plein Actief

 • Gratis uitdagende sport- en spelactiviteiten voor kinderen uit groep 5 t/m 8
 • Twee keer in de maand op donderdag in basisschool De Piramide (15.15 tot 16.15 uur) of basisschool De Wieken (15.30 tot 16.30 uur) 
 • Je hoeft niet op de school te zitten waar het georganiseerd wordt
 • Kijk voor meer informatie en data op de website van MOVE Vught

MOVE Academy

 • Op dinsdagmiddag kunnen kinderen lekker komen sporten, een nieuwe sport uitproberen of hun vaardigheden verbeteren
 • Elke 4 weken start er een nieuw blok met andere sporten bij wisselende verenigingen in Vught
 • Deelname aan de MOVE Academy is helemaal gratis
 • Kijk op de website van MOVE Vught voor meer informatie

Aangepast sporten

Heb je een beperking of chronische aandoening? Ook dan kun je sporten. Het loket Uniek Sporten geeft advies en beantwoordt jouw vragen. Ook sportclubs kunnen bij het loket terecht. Bijvoorbeeld voor leden met een beperking of voor scholing en financiële ondersteuning. Kijk op unieksporten.nl voor het aanbod in de regio.


Special Voetbalteam Vught

Het Special Voetbalteam Vught is voor mensen (16+) met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. De trainingen vinden plaats op donderdag van 19.30 tot 20.30 uur op de sportvelden van SV Real Lunet (Kikvorsch 1, te Vught). Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van MOVE Vught.


Elke dinsdag spelletjesmiddag in De Rode Rik

Bridgen, schaken, dammen, kaarten of rummikub spelen van 13.30 tot 16.00 uur. Ouderen Samen biedt je een gezellig middag aan bij De Rode Rik, Van Sonstraat 49a in Vught. Aanmelden is niet nodig. Kijk voor meer informatie op de website van Ouderen Samen.


Wandel u fit

Elke woensdagochtend om 10.45 uur ben je als oudere van harte welkom bij Park Boswijk (Laan van Voorburg 13, op zorgpark Voorburg) voor een gezamenlijke wandeling in de omgeving. Meer weten? Neem contact op met de klantenservice van Van Neynsel. Bereikbaar op werkdagen tijdens kantooruren via 073 82 28 000.

Cultuur

Musea in Vught

Op de website Bezoek Vught vind je informatie over de musea en kunst galerieën in Vught.


Bibliotheek

 • De bibliotheek in Vught is een plaats waar ruimte is voor ontmoeting, informatie en lezen. Je kunt er boeken lenen of terecht voor een (korte) cusus of lezing
 • Elke derde woensdag van de maand is er van 9.30 tot 11.30 uur Walk & Talk, een koffiepauze voor werkzoekenden. En regelmatig op dinsdagmiddag Ipad café voor handge tips en trucs.
 • De Bibliotheek Vught vind je aan de Heuvel 2.

Hobby

Anders Bezig Zijn (ABZ) heeft een groot aanbod op het gebied van creativiteit, bewegen en vrije tijd. Kijk voor het actuele aanbod op de website van ABZ.


Handwerkcafé & koffieuurtje

Je brengt je handwerk mee en krijgt desgewenst hulp. Elke woensdagochtend in de Rode Rik van 09.30 tot 11.30 uur.


Creatieve middag in Cromvoirt

 • Elke dinsdagmiddag om 14.00 uur komen de dames uit Cromvoirt en De Distelberg (Helvoirt), bij elkaar in dorpshuis de Battle Axe. Ze breien, haken, borduren of doen even niets en intussen wordt er gezellig gebuurt.
 • Wil je iets anders doen tijdens deze middag, bijvoorbeeld kleuren of tekenen, dan ben je daar geheel vrij in. Rond Kerstmis en Pasen maken ze een mooi bloemstuk of kerstkrans.
 • Heb je zin om een keer te komen? Mee te doen misschien? Iedereen is welkom. Deelname is gratis. Koffie en thee kosten € 1,-. Je brengt zelf je materialen mee. Voor gebruikte materialen tijdens de workshops vragen ze een kleine vergoeding.
 • Heb je vragen? Bel Margreet van Mensvoort: 06 46 39 73 28. Mailen mag ook: m.van.mensvoort@home.nl