Ontmoeten en contact hebben

Hieronder vind je informatie over hoe je in contact komt met andere mensen. En waar je terecht kunt voor een zinvolle dagbesteding.

Kijk in de agenda wat er in de gemeente Vught allemaal georganiseerd wordt.

Kijk op de website van de desbetreffende organisatie over de genomen corona maatregelen

Wijkpunten

Een wijkpunt is de plek in een wijk waar iedereen van harte welkom is voor ontmoeting, eten en drinken, en samen leuke en leerzame activiteiten doen. Ieder wijkpunt biedt iets anders en kan één of meer functies hebben. Zij geven invulling aan de behoeften van een buurt.


De Rode Rik

De Rode Rik is een ontmoetingsplek voor de buurt, gelegen in Vught Zuid. Iedereen is welkom. Voor een praatje, een spontane ontmoeting, het meedoen aan de vele activiteiten, waaronder de warme maaltijden en het handwerkcafé. Of om gewoon even de krant te lezen of samen een spelletje te doen. De kracht van de Rode Rik is de vrijwillige inzet van mensen, voor mensen. Buurtbewoners geven zelf invulling en kleur aan hun ontmoetingsplek. Door activiteiten te bezoeken, ze zelf te organiseren of om mensen met elkaar in contact te brengen. De Rode Rik is écht een Huis van de Wijk. Kijk voor meer informatie op de website van De Rode Rik.


Vughtse Sportclub Prins Hendrik

Vughtse Sportclub Prins Hendrik is een plek waar je mensen kunt ontmoeten. Deze club biedt sportactiviteiten voor jong en oud, zoals Van Sjokken naar Joggen. Daarnaast bieden zij activiteiten aan voor mensen met NAH en voor mensen met een visuele beperking en beschikken zij over speciale fietsen voor kinderen met een beperking. Ook mensen die geen lid zijn kunnen er terecht, voor een kop koffie en/ of om mee te doen aan beweegactiviteiten. Kijk voor meer informatie op de website van Prins Hendrik.


Visio De Vlasborch

Wijkpunt Visio De Vlasborch is een woonzorgcentrum voor ouderen met een visusbeperking en gelegen aan de Vlasmeersestraat 99, naast het mooie Reeburgpark. Als wijkpunt organiseert Visio De Vlasborch verschillende activiteiten, waaronder voelbingo, dansen, Etenstijd en breiclub Xenia. Ook voor maaltijden in de middag en/of avond kun je hier terecht. Visio De Vlasborch biedt zorg en begeleiding, dagbesteding, behandeling en revalidatie. Daarnaast kunnen thuiswonende visueel beperkte ouderen d.m.v. een volledig pakket thuis ook van de diensten van Visio De Vlasborch gebruik maken. Kijk voor meer informatie op de website van Visio De Vlasborch.


Huize Elisabeth

Huize Elisabeth ligt midden in het centrum van Vught. Het is een ontmoetingscentrum waar je terecht kunt voor culturele, creatieve, sportieve, muzikale, educatieve en sociale activiteiten, voor het wekelijks ontmoetingsuurtje en de warme maaltijd in het restaurant. Maar ook voor informatie over bijvoorbeeld Tafeltje-Dekje, personenalarmering, thuiszorg en huishoudelijke thuiszorg, dagbesteding en tijdelijk verblijf. Huize Elisabeth zet haar deuren open voor alle buurtgenoten, senioren en jongeren. Kijk voor meer informatie op de website van Vughterstede.


Woonzorgcentrum Theresia

In Vught-Zuid ligt Woonzorgcentrum Theresia. Het is een ontmoetingscentrum waar je terecht kunt voor culturele, creatieve, sportieve, muzikale, educatieve en sociale activiteiten, voor het wekelijks ontmoetingsuurtje en de warme maaltijd in het restaurant. Maar ook voor informatie over bijvoorbeeld Tafeltje-Dekje, personenalarmering, thuiszorg en huishoudelijke thuiszorg, dagbesteding en tijdelijk verblijf. Woonzorgcentrum Theresia zet haar deuren open voor alle buurtgenoten, senioren en jongeren. Kijk voor meer informatie op de website van Vughterstede.


DePetrus

DePetrus is de plek in Vught waar ontmoeten, lezen, werken en leren samen komen. In DePetrus zijn gevestigd: Bibliotheek Vught, Vughts Museum, Cursuscentrum Anders Bezig Zijn, Wereldwinkel en Welzijn Vught. Samen organiseren zij vele activiteiten voor de inwoners van Vught. Kijk voor meer informatie op de website van DePetrus.

Bij Wijkpunt DePetrus kunt u terecht voor informatie en advies. Hebt u behoefte aan informatie en advies, bijvoorbeeld rond uw inkomen, uw woning of uw gezondheid? Hebt u wellicht vragen over regelingen, vergoedingen, voorzieningen, verlies van naasten of mogelijkheden voor ontmoeting of contact? Dan kunt u terecht bij het informatie- en adviespunt. Hier krijgt u informatie over alles wat een mens in zijn dagelijks bestaan aan ondersteuning nodig kan hebben. Iedere dinsdag van 14.00 tot 17.00 uur aan de tafel links bij binnenkomst.


TV Woburnpark

TV Woburnpark is een ontmoetingsplek in Vught Noord waar iedereen terecht kan voor een kopje koffie, een potje biljart, spelen van tennis of voor een informatief gesprek over allerlei onderwerpen. Woburn heeft een ruime parkeerplaats, er is een AED en een openbaar toilet (binnen en buiten). Woburn is elke woensdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur open. Kijk voor meer informatie op de website van Woburn.

Contact met anderen

Telefooncirkel

De dag starten met een contactmoment: dat kan met de telefooncirkel. Iedere dag rond half negen 's ochtends krijg je een telefoontje. Zelf bel je vervolgens ook weer met iemand. Net zo lang tot de laatste persoon op de lijst de eerste heeft gebeld. Dan is de telefooncirkel die dag weer rond. Vind je het fijn om elke morgen even een stem te horen? Of vindt jouw omgeving het een geruststellend idee dat je elke ochtend even contact met iemand hebt? Geef je dan ook op voor de Telefooncirckel.

Voor meer informatie en aanmelden:

Frank Mulkens
f.mulkens@welzijnvught.nl
06 21 10 16 98


Samenspel

Samenspel geeft je de mogelijkheid om in contact te komen met anderen en om een paar uurtjes iets leuks te doen op het gebied van spel, acteren en improvisatie. Groot voordeel van deze vorm van spelen is dat je zonder enige ervaring de kans krijgt om in een groepje te ontdekken dat je creatiever bent dan je zelf denkt. Wil je vrijblijvend komen kijken? Of misschien al een keer meedoen? Meld je dan aan via roosenwater@online.nl of heesbeen.jacg@gmail.com. Mocht je daarna echt mee willen doen? Schrijf je dan in. Het cursusgeld bedraagt € 25,- per jaar.


Contact door te chatten

Via Het Luisterend Oog van Sensoor kun je kostenloos chatten met een vrijwilliger. Het chatcontact is bedoeld voor iedereen die behoefte heeft aan contact of zijn of haar verhaal kwijt wil. Het gesprek is vertrouwelijk en anoniem. Je kunt zeven dagen per week terecht van 14.00 tot 23.00 uur (zondag al vanaf 11.00 uur). 


Bezoek van de Zonnebloem

De Zonnebloem is een vereniging voor mensen vanaf 18 jaar met een lichamelijke beperking. Vrijwilligers van de Zonnebloem komen graag langs voor een kop koffie of een wandeling. Ook kun je deelnemen aan allerlei activiteiten. Heb je interesse in een huisbezoek van de Zonnebloem? Of ken je iemand die daar iets aan kan hebben? Neem gerust contact op met de Zonnebloem, afdeling de gemeente Vught op 073 65 70 942 en e-mail: ajmdeleeuw@kpnmail.nl. Of kijk op Facebook


Bewonersgroepen in buurt en wijk

In meerdere buurten en wijken zijn buurtverenigingen, bewonersgroepen en bewonerscommissies actief. Een aantal organiseert activiteiten voor ontmoeting, zoals de jaarlijkse burendag in september. Weer anderen zijn bezig met de woonomgeving of zijn opgericht voor het geven van burenhulp. Ben je benieuwd wat er in jouw buurt is? Neem dan contact op met Frank Mulkens, wijkwerker Welzijn Vught, via 06 21 10 16 98 of e-mail: f.mulkens@welzijnvught.nl.


Vrijwillige wijk- en dorpsondersteuners Vught, Cromvoirt en helvoirt

In de buurten van Vught, Cromvoirt en Helvoirt zijn vrijwilligers actief in het leggen van contacten, het maken van verbinding tussen bewoners en het stimuleren van activiteiten, gericht op een goede samenhang, samenwerking en leefbaarheid in buurt, wijk of dorp. Ze geven antwoorden op vragen van bewoners en brengen bewoners én vraag en aanbod bij elkaar. Ook gaan ze met bewoners op zoek naar hulp wanneer dat nodig is. Je kunt de ondersteuners gewoon aanspreken met je zorgen, vragen of signalen.

  • De vrijwillige wijkondersteuners van Vught zijn te bereiken via 073 72 00 922 of e-mail wijkondersteuners@gmail.com.
  • Je kunt de dorpsondersteuners van Cromvoirt bereiken op: 06 83 38 39 38 (Henriëtte) en 06 46 39 73 28 (Margreet).

De wijk- en dorpsondersteuners werken onder begeleiding van Welzijn Vught. Welzijn Vught is te bereiken op: 073 65 65 350, en e-mail: info@welzijnvught.nl.


Leuke luitjes

Ben je 60-plusser en wil je samen met buurtgenoten iets ondernemen? Bijvoorbeeld een hapje eten, wandelen of een concert bezoeken? Meld je aan op de website van leukeluitjes en vind een maatje om samen op pad te gaan. 


Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg

Elzenburg is een veelzijdig jongerencentrum met een activiteitenaanbod voor jeugd en jongeren uit Vught, Cromvoirt en Helvoirt van 4 tot 21 jaar. Elzenburg organiseert een deel van de activiteiten zelf, maar vooral met de ‘huisgenoten’ van Elzenburg: MOVE Vught, Plaza Cultura, Jongerenwerk Vught, Jeugdwerk Rozenoord, JJ Carnaval, Onze Musical en Bright Voices.

Elzenburg beschikt over een aantal zalen, vergaderruimtes en activiteitenruimtes die ook beschikbaar zijn voor verhuur. 


The Battle Axe

De Battle Axe is een dorpshuis/ontmoetingscentrum in Cromvoirt. Adres: Lambertusstraat 60. Regelmatig zijn hier allerlei activiteiten voor jong en oud.


Ons Home

Ons Home is het verenigingsgebouw van Belangenvereniging Senioren Vught (BSV). Hier worden wekelijks activiteiten georganiseerd voor ouderen in Vught. Iedereen is welkom, je hoeft dus geen lid te van zijn van de BSV. Je vindt Ons Home aan de Esschestraat 18a in Vught.


Herstelacademie 'De Stenen Hut'

Herstelacademie De Stenen Hut is te vinden op het Zorgpark Voorburg aan de Watertorenlaan 15 in Vught. Onderdeel van De Herstelacademie is inloop 'De Stenen Hut'. Iedereen is hier van harte welkom voor een kopje koffie of thee. Bij mooi weer is het terras geopend. Medewerkers van Reinier van Arkel zorgen ervoor dat iedereen zich welkom voelt en bieden extra aandacht aan mensen die kwetsbaar zijn. De Stenen Hut is geopend op van maandag tot en met donderdag van 09.30 tot 16.30 uur en op zondagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur

Onderdeel van 'De Stenen Hut' is tweedehands winkel Hebbes. Hier vind je leuke cadeautjes, kaartjes, bijouterie, tweedehands kleding en snoep. De winkel is op werkdagen geopend van 9.00 uur tot 12.00 uur. Behalve ontmoeten kun je in 'De Stenen Hut' op iedere laatste zaterdag van de maand tussen 11.00 uur en 15.00 uur ook terecht bij het Repair Café. De tweedehandswinkel Hebbes opent tijdens het Repair café ook haar deuren.


Van Neynsel Sociëteit

De sociëteit is een ontmoetingplek voor 55+, waar je gratis lid van kunt worden. Elke tweede dinsdag van de maand is er 's middags of 's avonds iets te doen: een lezing, informatiemiddag, optreden of creatieve activiteit. De maaltijd varieert van een buffet tot een Brabantse koffietafel. De activiteiten en koffie/thee zijn gratis. Je betaalt wel een bijdrage voor de maaltijd. Lid worden kan via 073 82 28 000 of via klantenservice@vanneynsel.nl. Of kijk op de website van Van Neynsel


Stichting Met Je Hart ’s-Hertogenbosch en Vught

Stichting Met Je Hart zet zich in voor kwetsbare ouderen die zelfstandig wonen, moeilijk de deur uitgaan en weinig mensen ontmoeten. Door het organiseren van waardevolle ontmoetingen, genieten eenzame ouderen van mooie momenten en van nieuwe vriendschappen. Voor ontmoetingen word je persoonlijk uitgenodigd. Via een zorgverlener met wie jij over je eenzaamheidsgevoelens gesproken hebt, word je aangemeld bij de Stichting. Voor de gemeente Vught kun je contact opnemen met Marianne Bax via tel. 06 37 64 60 41 of via marianne@metjehart.nl.  


HelvoirThuis

HelvoirThuis is een multifuncioneel centrum in Helvoirt. In dit bruisende centrum worden diverse cursussen gegeven. Het heeft een boekenuitleenpunt en er zijn vele mogelijkheden op het gebied van sport, cultuur en recreatie. Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd.


Verzorgingshuis de Leyenhof

De Leyenhof is een ontmoetingsplek voor 55+. Elke dinsdag en/of donderdag bent u van harte welkom voor koffie, gezelligheid, creatief bezig zijn, bewegen of gewoon een spelletje doen. De groep bestaat maximaal uit 12 personen. Je kunt contact opnemen met welzijnleyenhof@t-heem.nl. Of kijk op de website van 't Heem.


D'n Inbreng

Dorpshuis D'n Inbreng is een belangrijke ontmoetingsplek voor de Helvoirtse jeugd. Adres: Van Beringenstraat 2b. Regelmatig worden hier allerlei activiteiten georganiseerd, voor jong en oud.

Bij MaxX

Bij MaxX zorgt ervoor dat iedereen zo lang mogelijk en zo gewoon mogelijk mee kan blijven doen aan allerlei activiteiten in Vught. Wanneer deelnemen niet meer vanzelf gaat, biedt Bij MaxX net dat beetje extra hulp voor het vinden van een fijne en leuke daginvulling op maat.

  • Bij MaxX helpt u bij het vinden van een fijne daginvulling in Vught:
  • zoveel mogelijk gebruikmakend van het activiteitenaanbod dat er in Vught is
  • met praktische hulp, zorg en begeleiding als dat nodig is
  • met de mogelijkheid om elke donderdag mee te doen aan activiteiten in DePetrus
  • zonder dat u een indicatie nodig hebt
  • Bij MaxX is elke donderdag aanwezig van 10.00 tot 16.00 uur in DePetrus, Heuvel 2

Voor meer informatie en advies:

Bij MaxX
06 40 76 81 76 en 06 40 08 80 24
BijMaxX@gmail.com