Ontmoeten en contact hebben

Hieronder vind je informatie over hoe je in contact komt met andere mensen. En waar je terecht kunt voor een zinvolle dagbesteding.

Kijk in de agenda wat er in Vught allemaal georganiseerd wordt.

Wijkpunten

Een wijkpunt is de plek in een wijk waar iedereen van harte welkom is voor ontmoeting, eten en drinken, en samen leuke en leerzame activiteiten doen. Ieder wijkpunt biedt iets anders en kan één of meer functies hebben. Zij geven invulling aan de behoeften van een buurt.


De Rode Rik

De Rode Rik is een ontmoetingsplek voor de buurt, gelegen in Vught Zuid. Iedereen is welkom. Voor een praatje, een spontane ontmoeting, het meedoen aan de vele activiteiten. Of om gewoon even de krant te lezen of samen een spelletje te doen. De kracht van de Rode Rik is de vrijwillige inzet van mensen, voor mensen. Buurtbewoners geven zelf invulling en kleur aan hun ontmoetingsplek. Door activiteiten te bezoeken, ze zelf te organiseren of om mensen met elkaar in contact te brengen. De Rode Rik is écht een Huis van de Wijk. Kijk voor meer informatie op de website van De Rode Rik.


Prins Hendrik

Vughtse Sportclub Prins Hendrik is een plek waar je mensen kunt ontmoeten. Deze club biedt sportactiviteiten voor jong en oud. Ook mensen die geen lid zijn kunnen er terecht, voor een kop koffie en/ of om mee te doen aan beweegactiviteiten zoals ‘Van sjokken naar joggen’. Kijk voor meer informatie op de website van Prins Hendrik.


De Vlasborch

Bij De Vlasborch, gelegen aan Vlasmeersestraat 99, vind je gezelligheid, informatie en ondersteuning. De Vlasborch organiseert verschillende activiteiten, waaronder voelbingo, dansen en etenstijd. Ook voor maaltijden in de middag en/of avond kun je hier terecht. Kijk voor meer informatie op de website van De Vlasborch.


Huize Elisabeth

Huize Elisabeth ligt midden in het centrum van Vught. Het is een ontmoetingscentrum waar je terecht kunt voor een koffie-uurtje,  maaltijden, activiteiten en dienstverlening. Maar ook voor informatie over bijvoorbeeld Tafeltje-Dekje, sociale alarmering, thuiszorg en huishoudelijke hulp. Huize Elisabeth organiseert maandelijks verschillende activiteiten voor senioren, zoals tabletlessen en (Wetens)tijd. Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Vughterstede.


Woonzorgcentrum Theresia

In Vught-Zuid ligt Woonzorgcentrum Theresia. Dit centrum biedt gezelligheid, maaltijden en ondersteuning. Maar ook informatie over bijvoorbeeld Tafeltje-Dekje, sociale alarmering, thuiszorg en huishoudelijke hulp. Bij Theresia ontmoet je andere buurgenoten en/of leeftijdsgenoten tijdens (W)etenstijd, het koffie-uurtje en verschillende maandelijkse activiteiten. Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Vughterstede.


DePetrus

DePetrus is vanaf april 2018 het nieuwe ontmoetingscentrum in het centrum van Vught. Het is de plek in Vught waar ontmoeten, lezen, werken en leren samen komen. In DePetrus zijn gevestigd: Bibliotheek Vught, Vughts Museum, Stichting ABZ Vught, Wereldwinkel en Welzijn Vught. Samen organiseren zij vele activiteiten voor de inwoners van Vught. Kijk voor meer informatie op de website van DePetrus.

Bij Wijkpunt DePetrus kunt u terecht voor informatie en advies. Hebt u behoefte aan informatie en advies, bijvoorbeeld rond uw inkomen, uw woning of uw gezondheid? Hebt u wellicht vragen over regelingen, vergoedingen, voorzieningen, verlies van naasten of mogelijkheden voor ontmoeting of contact? Dan kunt u terecht bij het informatie- en adviespunt. Hier krijgt u informatie over alles wat een mens in zijn dagelijks bestaan aan ondersteuning nodig kan hebben. Iedere dinsdag van 14.00 tot 17.00 uur aan de tafel links bij binnenkomst.

Contact met anderen

Telefooncirkel

De dag starten met een contactmoment: dat kan met de telefooncirkel. Iedere dag rond half negen 's ochtends krijg je een telefoontje. Zelf bel je vervolgens ook weer met iemand. Net zo lang tot de laatste persoon op de lijst de eerste heeft gebeld. Dan is de telefooncirkel die dag weer rond. Vind je het fijn om elke morgen even een stem te horen? Of vindt jouw omgeving het een geruststellend idee dat je elke ochtend even contact met iemand hebt? Geef je dan ook op voor de Telefooncirckel.

Voor meer informatie en aanmelden:

Frank Mulkens
f.mulkens@welzijnvught.nl
06 21 10 16 98


Contact door te chatten

Via Het Luisterend Oog van Humanitas kun je kostenloos chatten met een vrijwilliger. Het chatcontact is bedoeld voor iedereen die behoefte heeft aan contact of zijn of haar verhaal kwijt wil. Het gesprek is vertrouwelijk en anoniem. Je kunt zeven dagen per week terecht van 14.00 tot 23.00 uur (zondag al vanaf 11.00 uur). 


Bezoek van de Zonnebloem

De Zonnebloem is een vereniging voor mensen vanaf 18 jaar met een lichamelijke beperking. Vrijwilligers van de Zonnebloem komen graag langs voor een kop koffie of een wandeling. Ook kun je deelnemen aan allerlei activiteiten. Heb je interesse in een huisbezoek van de Zonnebloem? Of ken je iemand die daar iets aan kan hebben? Neem gerust contact op met de Zonnebloem, afdeling Vught / Cromvoirt op 073 65 70 942 en e-mail: ajmdeleeuw@kpnmail.nl. Of kijk op Facebook


Bewonersgroepen in buurt en wijk

In meerdere buurten en wijken zijn buurtverenigingen, bewonersgroepen en bewonerscommissies actief. Een aantal organiseert activiteiten voor ontmoeting, zoals de jaarlijkse burendag in september. Weer anderen zijn bezig met de woonomgeving of zijn opgericht voor het geven van burenhulp. Ben je benieuwd wat er in jouw buurt is? Neemt dan contact op met Frank Mulkens, wijkwerker Welzijn Vught, via 06 21 10 16 98 of e-mail: f.mulkens@welzijnvught.nl.


Vrijwillige wijk- en dorpsondersteuners Vught en Cromvoirt

In de buurten van Vught en in Cromvoirt zijn vrijwilligers actief in het leggen van contacten, het maken van verbinding tussen bewoners en het stimuleren van activiteiten, gericht op een goede samenhang, samenwerking en leefbaarheid in buurt, wijk of dorp. Ze geven antwoorden op vragen van bewoners en brengen bewoners én vraag en aanbod bij elkaar. Ook gaan ze met bewoners op zoek naar hulp wanneer dat nodig is. Je kunt de ondersteuners gewoon aanspreken met je zorgen, vragen of signalen.

  • De vrijwillige wijkondersteuners van Vught zijn te bereiken via 073 72 00 922 of e-mail wijkondersteuners@gmail.com.
  • Je kunt de dorpsondersteuners van Cromvoirt bereiken op: 06 83 38 39 38 (Henriëtte) en 06 46 39 73 28 (Margreet).

De wijk- en dorpsondersteuners werken onder begeleiding van Welzijn Vught. Welzijn Vught is te bereiken op: 073 65 65 350, en e-mail: info@welzijnvught.nl.


Leuke luitjes

Ben je 60-plusser en wil je samen met buurtgenoten iets ondernemen? Bijvoorbeeld een hapje eten, wandelen of een concert bezoeken? Meld je aan op de website van leukeluitjes en vind een maatje om samen op pad te gaan. 


De Huiskamer

In De Huiskamer kun je terecht voor een kopje koffie of thee, een praatje en de krant. Ook kun je er wachten op de taxi of de seniorenbus. De Huiskamer wordt gerund door vrijwilligers en is echt een plek van, voor en door mensen. Je vindt De Huiskamer in de Marktveldpassage 11 (voormalige ruimte van Chopin). Open dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00 en 12.00 en tussen 14.00 en 16.00 uur.


Jongerencentrum Elzenburg

Elzenburg is een ontmoetingscentrum voor jeugd en jongeren uit Vught en Cromvoirt. Het gebouw biedt onderdak aan verschillende verenigingen:

Jeugdwerk Rozenoord met lente- en herfstspeeldagen voor kinderen, hobbymiddagen, jazzballet, het popkoor en meer. Alle activiteiten zijn voor kinderen die op de basisschool zitten. Kijk ook op de website van Jeugdwerk Rozenoord.
Brightside is er voor jongeren. Elke dinsdag- en vrijdagavond zijn er Open inloopavonden, waarop je kunt gamen, dansen, tafelvoetballen of een drankje doen. Elke vrijdagavond staat een DJ achter de draaitafel. Meer info op de facebookpagina van Brightside.
Stichting Jeugd- en Jongerencarnaval (JJ) organiseert carnaval voor kinderen en jongeren. Meer informatie op de website van JJ.

The Battle Axe
De Battle Axe is een dorpshuis/ontmoetingscentrum in Cromvoirt. Adres: Lambertusstraat 60. Geregeld zijn hier allerlei activiteiten voor jong en oud.


Ons Home

Ons Home is het verenigingsgebouw van de KBO Vught. Hier worden wekelijks activiteiten georganiseerd voor ouderen in Vught. Iedereen is welkom, je hoeft dus geen lid te van zijn van de KBO. Je vindt Ons Home aan de Esschestraat 18a in Vught.


De Stenen Hut

Iedereen is bij De Stenen Hut (Watertorenlaan 15, Vught) van harte welkom voor een kopje koffie of thee, bij mooi weer lekker op het terras. Medewerkers van Reinier van Arkel zorgen ervoor dat iedereen zich gast voelt. Open: maandag tot en met donderdag van 09.30 tot 16.30 uur en vrijdag van 09.30 tot 12.00 uur.

Behalve ontmoeting kun je in De Stenen Hut ook terecht voor het Repair Café en tweedehands winkel HebBes. Hier vind je leuke cadeautjes, kaartjes, bijouterie, tweede hands kleding en snoep. De winkel is geopend van maandag t/m donderdag van 09.30 tot 12.00 uur en op donderdag ook van 13.30 tot 16.00 uur. Iedere laatste zaterdag van de maand is de winkel open van 11.00 tot 16.00 uur.

De bibliotheek in het gebouw is elke donderdagmiddag open van 13.30 tot 16.00 uur.


Van Neynsel Sociëteit

De sociëteit is een ontmoetingplek voor 55+, waar je gratis lid van kunt worden. Elke tweede dinsdag van de maand is er 's middags of 's avonds iets te doen: een lezing, informatiemiddag, optreden of creatieve activiteit. De maaltijd varieert van een buffet tot een Brabantse koffietafel. De activiteiten en koffie/thee zijn gratis. Je betaalt wel een bijdrage voor de maaltijd. Lid worden kan via 073 82 28 000 of via klantenservice@vanneynsel.nl. Of kijk op de website van Van Neynsel


De Molenhoek

Ontmoetingsruimte De Molenhoek maakt deel uit van het appartementencomplex aan de Molenstraat. Deze ruimte is bedoeld als huiskamer voor bewoners van de appartementen en de vier er tegenover gelegen seniorenwoningen. Als verrijking op hun wonen en om elkaar te ontmoeten en samen dingen te doen. Maandelijks is er leuk activiteitenprogramma met biljarten, handwerken, samen eten, en de friet- en muziek avond.