Leren, jezelf ontwikkelen, kennis delen

Hieronder vind je allerlei mogelijkheden om iets (bij) te leren.

Iets leren

Leerpunt Vught

Bij het Leerpunt Vught kun je je basisvaardigheden versterken. Bijvoorbeeld (beter) leren lezen of schrijven of de Nederlandse taal leren. Elke cursus wordt voor jou op maat gemaakt. Neem contact op met het leerpunt Vught. Dit is een activiteit van Anders Bezig Zijn.


Tablet- en I-pad lessen Ouderen Samen

Bij Ouderen Samen kun je terecht voor tabletlessen. Deze worden meerdere keren per jaar op verschillende lokaties in Vught gegeven door de vrijwilligers van Ouderen Samen. Vier lessen kosten 10 euro, inclusief koffie of thee. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van Ouderen Samen.


Cursussen bij Anders Bezig Zijn (ABZ)

ABZ heeft een groot aanbod op het gebied van educatie zoals taalcursussen, computercursussen, filosofie en kunstgeschiedenis. Kijk voor het actuele aanbod op de website van ABZ.

Kennis delen

Walk en Talk

Ben je op zoek naar werk? Kom eens langs bij Walk en Talk in de bibliotheek aan de Dorpsstraat 28 in Vught. Iedere derde woensdag van de maand is er van 9.30 - 11.30 een koffiepauze voor werkzoekenden. Het filmpje Walk en Talk Vught geeft een goed beeld van wat je daar kunt verwachten.


iPad Café

Heb je een iPad of een tablet en wil je handige tips en trucs over het het gebruik van je apparaat? Dan is deze middag iets voor jou. Elke 2e dinsdag van de maand in de bibliotheek in Vught. Neem gerust je eigen iPad mee. Toegang is gratis. Aanmelden voor deze middag kan via vhd@welzijnvught.nl.


Tabletvragenuur

Heb je een korte vraag of even hulp nodig om verder te kunnen met je tablet of iPad? De vrijwilligers van Ouderen Samen en Vughterstede helpen je graag. Voor zowel Android- als iPad-gebruikers. Gratis toegankelijk en vooraf aanmelden is niet nodig.

Je kunt hiervoor terecht op 3 locaties:

  • WZC Theresia, Molenrijnselaan 48
  • De Rode Rik 2.0, Van Sonstraat 49a
  • WZC Elisabeth, St. Elisabethstraat 2

Kijk in de agenda wanneer en waar er tabletondersteuning is.


Voorleeshond

Vind jij voorlezen moeilijk of spannend? Kom dan eens voorlezen aan voorleeshond Soul. Zij vindt het altijd fijn als je voorleest of plaatjes laat zien en luistert heel braaf naar je! Zo wordt hardop lezen veel leuker! Meer informatie vind je op de website van de bibliotheek. Meld je aan via jeugd@bibliotheekdenbosch.nl, dan krijg je bericht hoe laat jij mag voorlezen aan Soul. Iedere derde zaterdag van de maand in Vught.

Persoonlijke ontwikkeling

Trainingen en lotgenotengroepen

  • Bij het regionaal trainingscentrum kunnen volwassenen kosteloos individuele trainingen en groepstrainingen volgen
  • Inwoners uit Vught en Cromvoirt kunnen hier gratis gebruik van maken
  • Wil je meer informatie over een cursus? Neem dan contact op met Wegwijs+ via 073 - 658 07 50 of wegwijs@vught.nl