Leren, jezelf ontwikkelen, kennis delen

Hieronder vind je allerlei mogelijkheden om iets (bij) te leren.

Iets leren

Leerpunt Vught

Bij het Leerpunt Vught kun je je basisvaardigheden versterken. Bijvoorbeeld (beter) leren lezen of schrijven of de Nederlandse taal leren. Elke cursus wordt voor jou op maat gemaakt. Neem contact op met het leerpunt Vught. Dit is een activiteit van Anders Bezig Zijn.


Cursus beter slapen

Oefenen om tot een natuurlijke slaap te komen. Je krijgt oefeningen en houdt een slaapdagboek bij. Zo leer je beter slapen zonder medicijnen.


Cursussen bij Kentalis

Kentalis biedt cursussen en opleidingen voor mensen voor wie horen en communiceren niet vanzelfsprekend is. Bijvoorbeeld omdat je doof of slechthorend bent, doofblind, een ontwikkelingsstoornis hebt of communicatief meervoudig beperkt bent. Kijk bij het cursusoverzicht of er iets voor je bij zit. 

Wil je als ouder van een kind met taal-, spraak of gehoorproblemen leren hoe je beter in contact komt met je kind? Kentalis biedt ook daarvoor cursussen, onder andere in gebarentaal


Personal flow cursus

Bij Vivent kun je verschillende personal flow cursussen volgen:

  • Zwangerschapsyoga/pilates
  • Back in shape (na de bevalling weer snel in vorm)
  • Shantala babymassage

Aanmelden kan via de website van Vivent.

Kennis delen

Walk en Talk

Ben je op zoek naar werk? Kom eens langs bij Walk en Talk in de bibliotheek aan de Dorpsstraat 28 in Vught. Iedere derde woensdag van de maand is er van 9.30 - 11.30 een koffiepauze voor werkzoekenden. Het filmpje Walk en Talk Vught geeft een goed beeld van wat je daar kunt verwachten.


iPad Café

Heb je een iPad of een tablet en wil je handige tips en trucs over het het gebruik van je apparaat? Dan is deze middag iets voor jou. Elke 2e dinsdag van de maand in de bibliotheek in Vught. Neem gerust je eigen iPad mee. Toegang is gratis. Aanmelden voor deze middag kan via vhd@welzijnvught.nl.


Voorleeshond

Vind jij voorlezen moeilijk of spannend? Kom dan eens voorlezen aan voorleeshond Soul. Zij vindt het altijd fijn als je voorleest of plaatjes laat zien en luistert heel braaf naar je! Zo wordt hardop lezen veel leuker! Meer informatie vind je op de website van de bibliotheek. Meld je aan via jeugd@bibliotheekdenbosch.nl, dan krijg je bericht hoe laat jij mag voorlezen aan Soul. Iedere derde zaterdag van de maand in Vught.

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke effectiviteit

Reinier van Arkel biedt een training 'Persoonlijke effectiviteit'. Je leert opkomen voor jezelf, omgaan met autoriteit, je grenzen aangeven, jezelf presenteren en een sollicitatiegesprek voeren.

Meer informatie op de website van Demarrage.


Trainingen en lotgenotengroepen

  • Bij het regionaal trainingscentrum kunnen volwassenen kosteloos individuele trainingen en groepstrainingen volgen
  • Inwoners uit Vught en Cromvoirt kunnen hier gratis gebruik van maken
  • Wil je meer informatie over een cursus? Neem dan contact op met Wegwijs+ via 073 - 658 07 50 of wegwijs@vught.nl

Begeleiding bij werk en opleiding

Wil je je werk weer oppakken? Of wil je iets anders gaan doen en weten wat de mogelijkheden zijn? Demarrage heeft een begeleidingstraject om te onderzoeken wat haalbaar is en wat je daarvoor moet doen. Zo kun je jouw vaardigheden oefenen en je competenties, kwaliteiten en arbeidsmogelijkheden onderzoeken.

Meer informatie op de website van Demarrage.


Zin

Bij ZIN in Vught kun je geregeld cursussen en workshops volgen op het gebied van persoonlijke groei, bezinning,  intuïtie, compassie en barmhartigheid. Kijk voor het actuele aanbod op de website van Zin.