Hulpmiddelen

Bij onderstaande (commerciële) organisaties kun je terecht voor hulpmiddelen.

Dagelijks leven

Medipoint

Voor hulpmiddelen bij bewegen en lopen, draadloze oplossingen, boodschappen doen, eten, zitten, kleding, douche en toilet kun je terecht bij Medipoint.


Uitleenpunt Apotheek Servicepunt

Voor het direct lenen van (zorg)hulpmiddelen kun je terecht bij het uitleenpunt Medsen Apotheek De Kooikersweg in 's-Hertogenbosch. Openingstijden maandag t/m vrijdag van 8.00 uur tot 17.30 uur. Kijk voor meer informatie over de te lenen hulpmiddelen en voorwaarden op thuiszorgwinkel Arons zorg of via Medicura Zorgwinkel


AED


EHBO vereniging St-Lucas

  • EHBO vereniging St-Lucas organiseert opleidingscursussen (zoals reanimatie- en EHBO cursussen) en oefenavonden en -ochtenden over o.a. koortsstuipen en Basic Life Support (BLS)
  • Locatie: Gezondheidscentrum Helvoirt, Broekwal 64

Hulpmiddelen in de woning

Medipoint

Voor een voorziening in badkamer, woonkamer, keuken, toilet en slaapkamer, traplift en drempelhulp kun je terecht bij Medipoint of een andere commerciële aanbieder.

Wil je weten welke commerciële aanbieders er nog meer actief zijn in Vught?
Zoek dan op internet met de zoektermen: hulpmiddelen vught
of: uitleen hulpmiddelen vught

Maar ook bij de lokale bouwmarkt of drogist kun je hiervoor terecht.


Blinden en slechtzienden

Ben je slechtziend of blind? Er zijn veel hulpmiddelen om te kunnen lezen, zelfstandig te wonen en op pad te gaan. Kijk op de website van Visio de Vlasborch voor de mogelijkheden. Je kunt de hulpmiddelen ook zelf eerst uitproberen. Daarvoor kun je zonder afspraak binnen lopen tijdens de inloopspreekuren.