Hulpmiddelen

Bij onderstaande (commerciële) organisaties kun je terecht voor hulpmiddelen.

Dagelijks leven

Medipoint

Voor hulpmiddelen bij bewegen en lopen, draadloze oplossingen, boodschappen doen, eten, zitten, kleding, douche en toilet en zwangschap kun je terecht bij Medipoint.


Uitleenpunt Apotheek Servicepunt

Voor het direct lenen van (zorg)hulpmiddelen kun je terecht bij het uitleenpunt Apotheek Servicepunt Van den Dries in 's-Hertogenbosch. Openingstijden maandag t/m vrijdag van 14.00 uur tot 17.30 uur. Kijk voor meer informatie over de te lenen hulpmiddelen en voorwaarden op de website van Vegro.


AED

  • Een AED is een automatische externe defibrillator. Deze kan het leven redden van iemand met een hartstilstand
  • In Vught zijn AED's beschikbaar. Doe de AED check op de website van Hartstichting Nederland
  • Krijgt iemand uit je omgeving een hartstilstand? Bel met 112 en meld dat het gaat om een hartstilstand. De 112 centrale stuurt dan burgerhulpverleners in de buurt. Deze gaan direct naar het slachtoffer of halen eerst een AED op

Hulpmiddelen in de woning

Medipoint

Voor een voorziening in badkamer, woonkamer, keuken, toilet en slaapkamer, traplift en drempelhulp kun je terecht bij Medipoint of een andere commerciële aanbieder.

Wil je weten welke commerciële aanbieders er nog meer actief zijn in Vught?
Zoek dan op internet met de zoektermen: hulpmiddelen vught
of: uitleen hulpmiddelen vught

Maar ook bij de lokale bouwmarkt of drogist kun je hiervoor terecht.


Blinden en slechtzienden

Ben je slechtziend of blind? Er zijn veel hulpmiddelen om te kunnen lezen, zelfstandig te wonen en op pad te gaan. Kijk op de website van Visio de Vlasborch voor de mogelijkheden. Je kunt de hulpmiddelen ook zelf eerst uitproberen. Daarvoor kun je zonder afspraak binnen lopen tijdens de inloopspreekuren.