Hulp en ondersteuning

Soms kan het opluchten om met iemand te praten over je zorgen, problemen, beperking of situatie. Hieronder vind je organisaties en instanties die naar je luisteren en je verder kunnen helpen.

Bel 073 64 44 244 (dag en nacht bereikbaar) als je in een situatie zit waar acuut hulp nodig is. De crisisdienst van Farent kan ondersteunen, overleggen of doorverwijzen.

Een luisterend oor

Sensoor

Je kunt de vrijwilligers van Sensoor dag en nacht bellen als je je eenzaam voelt, zorgen of verdriet hebt. Er wordt met respect en aandacht naar je verhaal geluisterd. Je blijft ook anoniem. Dat betekent dat je bij Sensoor in vertrouwen dingen kunt vertellen die je bij je familie, vrienden of kennissen niet kwijt wilt of kunt. De meeste gesprekken gaan over eenzaamheid, psychosociale problemen en relatieproblemen. Maar, je kunt bij Sensoor voor elk gesprek terecht.

 • Telefoon (dag en nacht): 0900 07 67
 • Chat (van 10.00 tot 22.00 uur)
 • Mailcontact

Praten over verlies

 • Bent u zestig of ouder en hebt u pas geleden uw partner verloren? Dan kan praten met vrijwilligers die ook zelf hun partner zijn verloren, een steun voor u zijn. Ouderen Samen heeft de Bezoekdienst Weduwen en Weduwnaars opgezet. Een vrijwilliger komt u in deze moeilijke periode bezoeken en praat met u. Vanuit eigen ervaring en met een training achter de rug helpt de vrijwilliger u met uw rouwverwerking.

 • Heb je te maken met verlies? Het sterven van een dierbare, het verliezen van je gezondheid, werk, relatie of droom? Praten over het verlies kan helpen en steun geven in de periode van rouw. Via praten over verlies kun je hier zeven dagen per week van 16.00 tot 22.00 uur anoniem chatten met een vrijwilliger. 
 • Je kunt ook persoonlijk met een vrijwilliger van Humanitas, vaak een lotgenoot, over rouw spreken. Met alles wat je vertelt wordt vertrouwelijk omgegaan.

Psychologische hulp

 • Je kunt een psycholoog van Vivent om hulp vragen als je merkt dat je leven niet meer loopt zoals je het graag zou willen. Samen met de psycholoog ga je op zoek naar je hulpvraag. Zoals: ik ben depressief. Hoe kan ik weer positief in het leven komen te staan? Of: ik ben bang. Hoe kan ik me minder angstig voelen? 
 • De werkwijze van de psycholoog zijn gesprekken, observaties en/of testonderzoek
 • De praktijkruimte van de psychologen van Vivent is in Mariaoord, Vliertwijksestraat 369 in Rosmalen. Eventueel kan de psycholoog je ook thuis behandelen
 • Voor vragen of een afspraak kun je contact opnemen met het secretariaat van Behandeling en Consultatie, bereikbaar op werkdagen onder kantooruren op 088 16 37 000

Online hulp

Chatspreekuur Juvans

Bij Juvans kun je terecht voor online contact met een hulpverlener. Je kunt je vragen voorleggen over bijvoorbeeld relatieproblemen, opvoeding, eenzaamheid of geldzaken.

 • Het chatspreekuur is anoniem. Elk chatconsult duurt maximaal 20 minuten. Er zijn geen kosten aan verbonden
 • Het chatspreekuur is maandag van 20.00 tot 21.00 uur, woensdag van 9.00 tot 10.00 uur en donderdag van 20.00 tot 21.00 uur
 • Je vindt de chatknop op de homepage van Juvans

Lotgenotencontact

Lotgenotengroep Rouw

Bij Humanitas kun je terecht voor een lotgenotengroep Rouw. In enkele vertrouwelijke en veilige ontmoetingen geven lotgenoten elkaar hulp bij rouwverwerking.


Lotgenotengroep echtscheiding

In de lotgenotengroep Echtscheiding van Humanitas krijg je zowel emotionele als praktische ondersteuning. In de gespreksgroep is er ruimte voor jouw verhaal bij mensen die hetzelfde meemaken. 


Lotgenotengroep voor Mantelzorgers

De Lotgenotengroep voor Mantelzorgers is een ontmoetingsplek voor mantelzorgers. Je vindt hier emotionele steun en krijgt er informatie en advies.