Hulp en ondersteuning

Soms kan het opluchten om met iemand te praten over uw zorgen, problemen, beperking of siutatie. Hieronder vindt u organisaties en instanties die naar u luisteren en u verder kunnen helpen.

Bel 073 - 644 42 44 (dag en nacht bereikbaar) als u in een situatie zit waar acuut hulp nodig is. De crisisdienst van Juvans kan ondersteunen, overleggen of doorverwijzen.

Een luisterend oor

Sensoor

U kunt de vrijwilligers van Sensoor dag en nacht bellen als u zich eenzaam voelt, zorgen of verdriet hebt. Er wordt met respect en aandacht naar uw verhaal geluisterd. U blijft ook anoniem. Dat betekent dat u bij Sensoor in vertrouwen dingen kunt vertellen die u bij uw familie, vrienden of kennissen niet kwijt wilt of kunt. De meeste gesprekken gaan over eenzaamheid, psychosociale problemen en relatieproblemen. Maar, u kunt bij Sensoor voor elk gesprek terecht.


Praten over verlies

  • Hebt u te maken met verlies? Het sterven van een dierbare, het verliezen van uw gezondheid, werk, relatie of droom? Praten over het verlies kan helpen en steun geven in de periode van rouw. Via praten over verlies kunt u hier zeven dagen per week van 16.00 tot 22.00 uur anoniem chatten met een vrijwilliger. 
  • U kunt ook persoonlijk met een vrijwilliger van Humanitas, vaak een lotgenoot, over rouw spreken. Met alles wat u vertelt wordt vertrouwelijk omgegaan.

Psychologische hulp

  • U kunt een psycholoog van Vivent om hulp vragen als u merkt dat uw leven niet meer loopt zoals u het graag zou willen. Samen met de psycholoog gaat u op zoek naar uw hulpvraag. Zoals: ik ben depressief. Hoe kan ik weer positief in het leven komen te staan? Of: ik ben bang. Hoe kan ik me minder angstig voelen? 
  • De werkwijze van de psycholoog zijn gesprekken, observaties en/of testonderzoek
  • De praktijkruimte van de psychologen van Vivent is in Mariaoord, Vliertwijksestraat 369 in Rosmalen. Eventueel kan de psycholoog u ook thuis behandelen
  • Voor vragen of een afspraak kunt u contact opnemen met het secretariaat van Behandeling en Consultatie, bereikbaar op werkdagen onder kantooruren op 088 - 163 70 00

Online hulp

Bij Juvans kunt u terecht voor online contact met een hulpverlener. U kunt uw vragen voorleggen over bijvoorbeeld relatieproblemen, opvoeding, eenzaamheid of geldzaken.

  • Het chatspreekuur is anoniem. Elk chatconsult duur maximaal 20 minuten. Er zijn geen kosten aan verbonden
  • Het chatspreekuur is maandag van 20.00 tot 21.00 uur, woensdag van 9.00 tot 10.00 uur en donderdag van 20.00 tot 21.00 uur
  • U vindt de chatknop op de homepage van Juvans

Lotgenotencontact

Lotgenotengroep Rouw

Bij Humanitas kunt u terecht voor een lotgenotengroep Rouw. In enkele vertrouwelijke en veilige ontmoetingen geven lotgenoten elkaar hulp bij rouwverwerking.


Lotgenotengroep echtscheiding

In de lotgenotengroep Echtscheiding van Humanitas krijgt u zowel emotionele als praktische ondersteuning. In de gespreksgroep is er ruimte voor uw verhaal bij mensen die hetzelfde meemaken. 


Lotgenotengroep voor Mantelzorgers

De Lotgenotengroep voor Mantelzorgers is een ontmoetingsplek voor mantelzorgers. U vindt hier emotionele steun en u krijgt er informatie en advies.