Hulp bij geldzaken

Tips om geld te besparen. Ondersteuning als je niet rond kunt komen met je geld.

Leef je al meer dan drie jaar van een kleine uitkering of een laag loon? Informeer bij Wegwijs+ of je in aanmerking komt voor een individuele inkomenstoeslag.

Besparen

Kringloopwinkel Vincentius

Voor goede en goedkope kleding, huisraad, servies en andere spullen kun je terecht bij de Kringloopwinkel Vincentius. De winkel is elke woensdag en zaterdag open van 10.00 tot 16.00 uur. Je kunt zware spullen, zoals een koelkast, ook thuis laten bezorgen. Je betaalt hiervoor een kleine vergoeding.


Repaircafé

Elke laatste zaterdag van de maand is in de Weverij (Watertorenlaan 15, Terrein Voorburg) een repaircafé. Je kunt hier van 11.00 tot 15.00 uur gratis kleine reparaties laten verrichten aan bijvoorbeeld je fiets, strijkbout, tosti-apparaat of kleding. Je betaalt alleen de onderdelen. Een vergoeding wordt op prijs gesteld. Kijk op de website van repaircafé Vught of op facebook voor meer informatie.


Voedselbank

Wie geldproblemen heeft kan elke week een voedselpakket van de Voedselbank krijgen. Wil je hiervoor in aanmerking komen? Neem contact op met Wegwijs+ via 073 65 80 750 of wegwijs.jeugd-amw@vught.nl.


Stichting Leergeld Vught

Stichting Leergeld Vught heeft als doel dat alle kinderen kunnen meedoen met hun leeftijdsgenoten. Heb je te weinig geld om je kind mee te laten doen aan een schoolreisje of om de ouderbijdrage te betalen? Of om je kind zwemlessen te laten volgen? Leergeld Vught is intermediair voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Met de subsidie van gemeente Vught betaalt Leergeld Vught zwemlessen voor het A-diploma en vergoeden zij het B- en C-diploma. Meer informatie vind je op de website van Stichting Leergeld Vught.


Stichting Mariton

Stichting Mariton is er voor gezinnen met een minimum inkomen die net buiten de voedselbank vallen. Ze helpen je waar dat nodig is. Dit kan zijn: voedsel, fietsen, huishoudelijke apparaten maar ook eventueel financieel. Kijk voor meer informatie op de website van de Stichting Mariton.


Kiwanis Kinderfonds

Het Kiwanis Fonds Vught verleent financiële ondersteuning aan kinderen uit Vught, waar andere mogelijkheden niet of niet meer aanwezig zijn. Het gaat hierbij steeds om individuele en incidentele hulp. Meer informatie vind je op de website van Kiwanis Kinderfonds Vught.


Vakantieproject

Kun je niet met het gezin met vakantie omdat dit te duur is? De Vincentiusvereniging Vught stelt in de zomermaanden chalets beschikbaar op een mooi vakantiepark in Oisterwijk. Wil je hiervan gebruik maken? Stuur in januari of februari een mailtje naar caravan@vincentiusvught.nl.


Stichting Jeugdfonds Vught

Ben je op zoek naar financiering van een project of activiteit voor de jeugd? Stichting Jeugdfonds Vught kan je steunen. Dat kan gaan om de bouw van een clubhuis of een sportdag in de wijk. Maar ook voor individuele hulp aan jongeren kun je bij het fonds terecht. Neem voor meer informatie contact op met info@jeugdfondsvught.nl of kijk op de website van Stichting Jeugdfonds Vught

Heeft jouw kind behoefte aan bijles? Er zijn veel mogelijkheden in de gemeente Vught. Als je geen bijles kunt betalen, dan kun je een beroep doen op het Jeugdfonds. Stichting Jeugdfonds Vught heeft afspraken gemaakt met het Succes Instituut.


Kerstpakket

Met het kerstpakket van de Vincentiusvereniging kan iedereen feestelijk eten met de kerst. Hulpverlenende instanties zoals Wegwijs+, Farent, MEE, Stichting Leergeld, Charlotte van Beuningen Woonstichting, Vluchtelingenwerk, kunnen enkele weken voor Kerstmis kerstpakketten voor gezinnen aanvragen.


Hulppakket

Een Vincentius hulppakket is een pakket met houdbare levensmiddelen. Om de week worden de hulppakketten uitgedeeld. De pakketten worden uitgedeeld aan gezinnen in Vught die bekend zijn bij Wegwijs+, Farent of MEE. Om een hulppakket aan te vragen neem je contact op met Wegwijs+ via 073 65 80 750 of wegwijs.jeugd-amw@vught.nl.


Kledingwinkel HebBes 

Bij kledingwinkel HebBes in De Weverij, Watertorenlaan 15 in Vught kunt u terecht voor tweedehands kleding, snoep, cadeautjes en kaarten. Open van maandag tot en met vrijdag van 09.30 tot 12.00 uur en op dinsdag en donderdag ook van 13.30 tot 16.00 uur. Iedere laatste zaterdag van de maand is de winkel open van 11.00 tot 15.00 uur.

 

Begeleiding/informatie

Hulp bij het invullen van formulieren

 • Hiervoor kun je terecht bij het Vincentiushuis aan de Ketting 20 in Vught
 • De vrijwilligers van Vincentius kunnen je ook verder helpen bij vragen over geldzaken, zoals het aanvragen van toeslagen
 • Je kunt op woensdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur binnenlopen.
 • Je kunt zelf een afspraak maken via hulpverlening@vincentius.nl

Hulp bij de belastingaangifte

 • Ben je lid van de vakbond? Je kunt daar hulp vragen bij het invullen van de belastingaangifte en het aanvragen van toeslagen. Ook als je na de aangifte nog vragen hebt, of achteraf nog iets wilt laten invullen of corrigeren, kun je terecht voor nazorg. Bijvoorbeeld bij de FNV en CNV
 • Gepensioneerde leden van de Belangenvereniging Senioren Vught (BSV) kunnen tegen een kleine vergoeding hun papieren in laten vullen door een van de vele belastinginvullers van de gezamenlijke ouderenbonden. Kijk voor meer informatie op de website van BSV.
 • Ben je (ex)cliënt in de geestelijke gezondheidszorg? En vind je het lastig om de belastingaangifte te doen? Stichting Door en Voor biedt hulp bij het invullen van je belastingformulier

Hulp bij het aanvragen van toeslagen en voorzieningen

Ben je lid van de FVN? En heb je een laag inkomen en weinig vermogen? De Adviseur Sociale Voorzieningen kan voor je uitrekenen of je recht hebt op toeslagen, kwijtschelding van de gemeentelijke belasting of een voorziening. Daarnaast controleert hij of er nog andere mogelijkheden zijn voor ondersteuning. Check je inkomen op de website van de FNV. Val je binnen de financiële inkomensgrenzen? Neem dan contact op met het Contactcenter via telefoonnummer 088 36 80 368.


Hulp bij financieel misbruik

Financieel misbruik komt in verschillende vormen voor. Via internet, telefonisch of op straat, maar ook in huiselijke kring. Wat kun je doen om jezelf en iemand anders te beschermen tegen deze vorm van misbruik? Kijk voor meer informatie op de website van Veilig Thuis.


Websites

 • Bij het Nibud vind je informatie, adviezen en tools, zoals een persoonlijk budgetadvies en begrotingstools
 • Wijzer in geldzaken biedt onder meer digitale huishoudboekjes met allerlei toepassingen
 • Zelf je schulden regelen is een website die je goed kunt gebruiken als je zelf aan de slag wil met je schulden

Ouderenadviseurs

Ben je ouder dan 55 jaar? Neem contact op met een ouderenadviseur. Hij/zij kan je ondersteunen bij het zoeken naar de juiste hulp. Meer informatie vind je op de website van Ouderen Samen.

Beginnende schulden

 • Maak gerust een afspraak met Wegwijs+ als je beginnende schulden hebt. We kunnen je in deze fase al ondersteunen. Hoe groter de geldproblemen, hoe lastiger dit wordt.
 • Of neem contact op met Vincentius Vught voor hulp, advies of begeleiding door een schuldhulpcoach. In noodsituaties zijn er mogelijkheden voor directe hulp zonder ingewikkelde procedures.