Hulp bij geldzaken

Tips om geld te besparen. Ondersteuning als je niet rond kunt komen met je geld.

Leef je al meer dan drie jaar van een kleine uitkering of een laag loon? Informeer bij Wegwijs+ of je in aanmerking komt voor een individuele inkomenstoeslag.

Besparen

Kringloopwinkel Vincentius

Voor goede en goedkope kleding, huisraad, servies en andere spullen kun je terecht bij de Kringloopwinkel Vincentius. De winkel is elke woensdag en zaterdag open van 10.00 tot 16.00 uur. Je kunt zware spullen, zoals een koelkast, ook thuis laten bezorgen. Je betaalt hiervoor een kleine vergoeding.


Repaircafé

Elke laatste zaterdag van de maand is in de Weverij (Watertorenlaan 15, Terrein Voorburg) een repaircafé. Je kunt hier van 11.00 - 15.00 gratis kleine reparaties laten verrichten aan bijvoorbeeld je fiets, strijkbout, tosti-apparaat of kleding. Je betaalt alleen de onderdelen. Een vergoeding wordt op prijs gesteld. Kijk op de website van repaircafé Vught of op facebook voor meer informatie.


Voedselbank

Wie geldproblemen heeft kan elke week een voedselpakket van de Voedselbank krijgen. Wil je hiervoor in aanmerking komen? Neem contact op met Wegwijs+ via 073 - 658 07 50 of wegwijs.jeugd-amw@vught.nl.


Vakantieproject

Kun je niet met het gezin met vakantie omdat dit te duur is? De Vincentiusvereniging Vught stelt in de zomermaanden chalets beschikbaar op een mooi vakantiepark in Oisterwijk. Wil je hiervan gebruik maken? Stuur in januari of februari een mailtje naar caravan@vincentiusvught.nl.


Kerstpakket

Met het kerstpakket van de Vincentiusvereniging kan iedereen feestelijk eten met de kerst. Hulpverlenende instanties zoals Wegwijs+, Juvans, MEE, Stichting Leergeld, Woonwijze, Vluchtelingenwerk, kunnen enkele weken voor Kerstmis kerstpakketten voor gezinnen aanvragen.


Hulppakket

Een Vincentius hulppakket is een pakket met houdbare levensmiddelen. Om de week worden de hulppakketten uitgedeeld. De pakketten worden uitgedeeld aan gezinnen in Vught die bekend zijn bij Wegwijs+, Juvans of MEE. Om een hulppakket aan te vragen neem je contact op met Wegwijs+ via via 073 - 658 07 50 of wegwijs.jeugd-amw@vught.nl.


Kledingwinkel HebBes 

Bij kledingwinkel HebBes in De Stenen Hut (Watertorenlaan 15 in Vught) kun je terecht voor tweedehands kleding, snoep, cadeautjes en kaarten. Open van maandag tot en met donderdag van 9.30 tot 12.00 uur en op donderdag ook van 13.30 tot 16.00. Op vrijdag is de winkel gesloten. Iedere laatste zaterdag van de maand is de winkel open van 11.00 tot 16.00 uur.


Suppletiefonds Nationaal Ouderenfonds

Via het Nationaal Ouderenfonds kun je meedoen aan allerlei uitstapjes. Lukt het niet om de eigen bijdrage te betalen? Korting is mogelijk via het suppletiefonds. Neem contact op met het Ouderenfonds via 0900 - 60 80 100. Kijk ook op de website van het Ouderenfonds voor de voorwaarden en een aanvraagformulier.

Een overzicht van de uitjes/uitstapjes van het Ouderenfonds.

Begeleiding/informatie

Stichting Leergeld

Heb je te weinig geld om je kind mee te laten doen aan een schoolreisje of om de ouderbijdrage te betalen? De Stichting Leergeld heeft als doel dat alle kinderen kunnen meedoen met hun leeftijdsgenoten. Meer informatie vind je op de website van de Stichting Leergeld.


Cursus geld op orde

 • Geregeld geeft ABZ een cursus 'Geld op orde'. Je krijgt overzicht in waar je je geld aan uitgeeft. Je leert een kasboek bij te houden, krijgt handige bespaartips en leert hoe je verleidingen kunt weerstaan. De curus start bij voldoende aanmeldingen (minimaal 10/maximaal 14). 
 • De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten van 2,5 uur. Je betaalt € 10,-. Dit is inclusief koffie/thee en lesmateriaal
 • Neem contact op met ABZ om je aan te melden. Dat kan via 073 - 657 20 00


Hulp bij het invullen van formulieren

 • Hiervoor kun je terecht bij het Vincentiushuis aan de Ketting 20 in Vught
 • De vrijwilligers van Vincentius kunnen je ook verder helpen bij vragen over geldzaken, zoals het aanvragen van toeslagen
 • Je kunt op woensdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur binnenlopen.

Hulp bij de belastingaangifte

Ben je (ex)cliënt in de geestelijke gezondheidszorg? En vind je het lastig om de belastingaangifte te doen? Stichting Door en Voor biedt hulp bij het invullen van je belastingformulier.

Ben je lid van de vakbond? Ook daar kun je hulp vragen bij het invullen van de belastingaangifte en het aanvragen van toeslagen. Ook als je na de aangifte nog vragen hebt, of achteraf nog iets wilt laten invullen of corrigeren, kun je terecht voor nazorg. Bijvoorbeeld bij de FNV en CNV.


Hulp bij het aanvragen van toeslagen en voorzieningen

Ben je lid van de FVN? En heb je een laag inkomen en weinig vermogen? De Adviseur Sociale Voorzieningen kan voor je uitrekenen of je recht hebt op toeslagen, kwijtschelding van de gemeentelijke belasting of een voorziening. Daarnaast controleert hij of er nog andere mogelijkheden zijn voor ondersteuning. Check je inkomen op de website van de FNV. Val je binnen de financiele inkomensgrenzen? Neem dan contact op met het Contactcenter via telefoonnummer 088 - 368 03 68.


Websites

 • Bij het Nibud vind je informatie, adviezen en tools, zoals een persoonlijk budgetadvies en begrotingstools
 • Wijzer in geldzaken biedt onder meer digitale huishoudboekjes met allerlei toepassingen
 • Zelf je schulden regelen is een website die je goed kunt gebruiken als je zelf aan de slag wil met je schulden

Ouderenadviseurs

Ben je ouder dan 55 jaar? Neem contact op met een ouderenadviseur. Hij/zij kan je ondersteunen bij het zoeken naar de juiste hulp. Meer informatie vind je op de website van Ouderen Samen.

Beginnende schulden

 • Maak gerust een afspraak met Wegwijs+ als je beginnende schulden hebt. We kunnen je in deze fase al ondersteunen. Hoe groter de geldproblemen, hoe lastiger dit wordt.
 • Of neem contact op met Vincentius Vught voor hulp, advies of begeleiding door een schuldhulpcoach. In noodsituaties zijn er mogelijkheden voor directe hulp zonder ingewikkelde procedures.